IMM Köln: tendințele în design interior pentru 2016

Materialele ecologice, reîntoarcerea la confort și mobilierul multifuncţional sunt doar câteva dintre tendințele care vor domina piața de design interior în 2016. Acestea sunt concluziile celei mai recente ediții a IMM Köln (18-24 ianuarie), unul dintre cele mai importante târguri internaționale de mobilă, la care au expus 1.185 de companii din 50 de țări.
Mobilier ergonomic și multifuncțional Dintre tendințele care s-au remarcat anul acesta la IMM Köln ne-au atras atenția soluțiile creative pentru spațiile de locuit mici, reprezentative pentru blocurile de locuinţe moderne. În acest sens, specialiștii prezenți la târg recomandă amenajările cu mobilier ergonomic și multifuncțional, precum şi soluţii ingenioase de depozitare. Pentru decorarea pereţilor, recomandarea noastră ar fi să folosiți un o vopsea care să îmbine proprietățile unui produs rezistent la uzură, folosit pentru zone cu trafic intens, cu aspectul decorativ al unuia pentru living. Vopseaua superlavabilă DURAZIV cu Kauciuc®, în varianta albă, sau ColorPRO® cu Kauciuc®, în varianta colorată, rezistentă la frecare și uzură, inclusiv la stropire și pătare, poate completa cu succes o amenajare de acest tip.
Materiale ecologice Designerii şi-au îndreptat atenţia către o tendinţă care a început să ne preocupe din ce în ce mai mult: grija pentru mediu. Și, cum în ultima vreme mulți dintre noi am început să adoptăm un stil de viață mai sănătos, acest lucru se regăsește și în amenajările de acasă. Vedetele acestui an vor fi: lemnul, fibrele naturale şi piatra.
Iar pentru decorarea pereţilor vă recomandăm DURAZIV Fără miros cu Kauciuc®, prima vopsea ecologică din România, complet inodoră și cu un conţinut minim de emisii toxice, ideală pentru spaţiile în care locuiesc copii sau persoane cu sensibilitate alergică la nivelul căilor respiratorii.
„Exterior în interior” O altă tendință pe care designerii au adus-o în prim prim-plan este „greenterior”. Cu alte cuvinte, ne recomandă să integrăm în amenajarea de interior obiecte de mobilier cu design inspirat din cel al mobilierului de grădină. La nivel cromatic, verdele şi culorile ce trimit la elemente organice, telurice: maro, bej, ocru, nisipiu, asigură un cadru perfect, mai ales dacă sînt combinate şi cu plante reale.
Baia, un mic SPA Dacă, până de curând, baia era o cameră pur funcțională, acum devine un mic spa privat, perfect pentru relaxare. În 2016, se pune accent pe crearea unei atmosfere şi pentru asta se folosesc, printre altele, fronturi din materiale mai puțin convenționale, pardoseli din piatră naturală și chiar lemn, pereţi fără faianţă, trataţi special cu vopsele rezistente la apă. În acest caz, hidroizolația cu sistemul format din DURAZIV mortar hidroizolant PM 45 și latex flexibil DF 45 cu Kauciuc® este obligatorie pentru a asigura un mediu sănătos, fără risc de infiltraţii sau apariţie a condensului şi mucegaiului.
Pentru un aspect original, puteți decora baia cu DURAZIV vopsea decorativă structurată cu Kauciuc®, care poate fi colorată în orice nuanță din cartela ColorPRO® și poate fi texturată în zeci de modele.

Produse & Sisteme