Sticker decorativ sau desen?

 

 

perete pictat floral

 

Trei pași simpli prin care poți crea un model decorativ pe perete

Gazda noastră este pasionată de flori și, chiar cu o zi înainte de vizita noastră, absolvise un curs de designer floral. Și-a dorit o surpriză, așa că ne-a dat mână liberă în amenajare cu o singură mențiune, să nu mutăm oglinda de pe peretele ce urma a fi decorat pentru că era lipită și s-ar fi stricat stratul de dedesubt!

Am pornit de la două elemente, schema cromatică existentă: alb, mov cardinal, lila și roz, precum și de la plantele care decorau încăperea. Una dintre ele ne-a atras atenția în mod special, o iederă folosită într-un aranjament ikebana simplu și elegant. Așa că am ales frunza de iederă ca motiv principal, iar Iuliana, specialistul DURAZIV în tehnica aplicării, a creionat pe perete o frunză și ideea a prins imediat contur. 

Grad de dificultate: mediu

Durata: 2-3 ore

Materiale necesare:

- Banda adezivă de hârtie de 0,5 - 1 cm lațime  
- Vopsea superlavabilă cu Kauciuc DURAZIV ColorPRO 
- Amorsă concentrată cu Kauciuc 
- Trafalet cu par scurt
- Trafalet cu par scurt
- Pensulă subțire, pentru retușuri
- Creion 
- Cutter

Pasul 1: Curățați peretele pe care urmează să lucrați, pentru a obţine o suprafaţă perfect netedă. Dacă e nevoie, aplicați și un strat de amorsă, care are rolul de a fixa praful şi egaliza suprafeţele cu absorbţie diferită. Folosiţi DURAZIV Amorsă concentrată cu Kauciuc. Cu un creion, începeți să desenați modelul.  

pont colorare

Dacă nu vă pricepeți la desen, găsiți șabloane în diverse modele la Leroy Merlin.

 

Pasul 2: Lipiți mai multe benzi adezive suprapuse peste desen și apoi decupați-le cu ajutorul unui cutter, urmărind modelul desenat pe perete. Cu ajutorul trafaletului, colorați cu vopsea lavabilă zonele decupate.

colaj frunze

 

Pasul 3: Dezlipiți apoi benzile și cu ajutorul pensulei trasați tulpinile copacului. Acoperiți urmele de creion și retușați desenul cu vopsea lavabilă albă.

colaj frunze

 

pont colorare

Pentru un plus de spectaculozitate, alegeţi un model care să integreze elementele arhitectonice ale încăperii, şi puteţi obţine o imagine aproape 3D. Aici am ţinut cont de îmbinarea celor doi pereţi, unde am trasat tulpina, şi de fereastra din acoperiş, direcţionând frunzele spre lumină!