Sisteme hidroizolaţie

HIDROIZOLARE BĂI SAU SPAȚII UMEDE

 

1. Se curăţă suportul de urme de mortar sau alte materiale neaderente, mucegăite sau degradate, apoi se umezeşte uşor prin stropire cu apă.

2. Se aplică cu bidineaua un prim strat de mortar hidroizolant DURAZIV PM 45 (fără latex), preparat în consistență fluidă.

3. Se protejează muchiile prin încastrarea unei benzi de plasă de fibră de sticlă sau de cauciuc într-un strat de mortar hidroizolant DURAZIV PM 45.

4. Se aplică ultimul strat de mortar hidroizolant prin pensulare, perpendicular pe primul strat aplicat, asigurând un strat de minim 3 mm.

5. Se continuă cu operaţia de placare ceramică, folosind adezivii DURAZIV AM 13 / AM 15 / AM 17 / AM 18 / AM 19 cu Kauciuc®.

6. Rosturile dintre placările ceramice se chituiesc cu chitul DURAZIV GM 59 cu silicon.

 

hidroizolatie bai si spatii umede

HIDROIZOLARE BĂI SAU SPAȚII UMEDE

1. Se curăţă suportul de urme de mortar sau alte materiale neaderente, mucegăite sau degradate, apoi se umezește ușor.

2. Se aplică cu bidineaua un prim strat de mortar hidroizolant DURAZIV PM 45 (obligatoriu fără latex), preparat în consistenţă fluidă.

3. După uscarea primului strat (cca. 4-6 ore) se aplică cu bidineaua un al doilea strat de mortar hidroizolant DURAZIV PM 45 urmărind ca sensul de aplicare să fie perpendicular peste primul strat.

4. Se aplică al treilea strat, într-o consistenţă mai vâscoasă, prin întindere cu gletiera. După uscare, se poate gletui cu DURAZIV FP 27 cu Kauciuc® şi vopsi cu DURAZIV Vopsea superlavabila pentru exterior cu Kauciuc®.

HIDROIZOLARE TERASE ȘI BALCOANE /PISCINE / SOCLURI DE CLĂDIRI

1. Se curăţă suportul de materiale neaderente, apoi se aspiră urmele de praf şi se umezeşte uşor prin stropire cu apă.

2. Se aplică cu bidineaua un prim strat de mortar hidroizolant DURAZIV PM 45 (fără latex), preparat în consistență fluidă.

3. Se prepară o pastă hidroizolantă prin amestecarea unui sac de mortar hidroizolant DURAZIV PM 45 cu conţinutul unui bidon de latex flexibil DURAZIV DF 45 cu Kauciuc®.

4. Muchiile incintei ce urmează a fi hidroizolate, rosturile de dilatare, rosturile antiseismice se protejează prin aplicarea unui cordon de pastă hidroizolantă preparată la pct. 3 şi încastrarea unei benzi de plasă de fibră de sticlă sau de cauciuc.

5. Se aplică cu bidineaua un al doilea strat de pastă hidroizolantă DURAZIV PM 45 + DURAZIV DF 45 cu Kauciuc®, urmărind ca sensul de aplicare să fie perpendicular peste primul strat.

hidroizolatie terase balcoane piscine socluri

6. După uscarea stratului al doilea, se va prepara o pastă cu latex, similar pct. 3. Această pastă se aplică cu mistria cu zimţi (piepten) de 6 mm, iar în stratul rezultat se încastrează plasă de fibră de sticlă, urmată de nivelare.

7. La terase şi piscine se continuă cu operaţia de placare ceramică, folosind adezivii flexibili pentru exterior:

  • DURAZIV AM 15 / AM 17 / AM 18 / AM 19 cu Kauciuc®.

8. Rosturile dintre plăcile ceramice se chituiesc cu chitul DURAZIV GM 59 cu silicon.

ETAPELE DE MONTARE ALE SISTEMULUI DE HIDROIZOLAȚIE

montare sistem hidroizolatie pas 1

1. Se repară fisurile și găurile din suport, folosind mortar rapid de reparații DURAZIV PM 47. Se aspiră suportul de urmele de praf.

montare sistem hidroizolatie pas 2

2. Conţinutul unui sac de mortar hidroizolant DURAZIV PM 45 se presară peste 6 l apă sau peste 8 kg de latex DURAZIV DF 45 cu Kauciuc®. Pentru aplicarea cu bidineaua, se reglează consistenţa prin adăugare de mici cantităţi de apă.

montare sistem hidroizolatie pas 3

3. Se umezeşte suportul prin pensulare sau stropire cu apă (nu se folosesc amorse!). Dacă suportul este deja umed datorită infiltraţiilor de apă, nu mai este necesară umezirea suplimentară.

montare sistem hidroizolatie pas 4

4. Se aplică primul strat de mortar hidroizolant (fără latex), întotdeauna cu bidineaua. Se insistă, cu mişcări circulare, ca mortarul să pătrundă în pori.

montare sistem hidroizolatie pas 5

5. Se aplică cu bidineaua al doilea strat de mortar hidroizolant. În băi și pe suporturi rigide, acesta constituie ultimul strat de hidroizolație, urmat apoi de placarea cu ceramică.

 

6. După uscarea primului strat (min. 6h) se protejează colţurile şi muchiile încăperii prin aplicarea unui cordon de mortar hidroizolant şi încastrarea în acesta a unei benzi de fibră de sticlă.

montare sistem hidroizolatie pas 7

7. La aplicarea la piscine sau la exterior, pe terase ori alte suprafeţe expuse soarelui şi intemperiilor, este necesar un al 3-lea strat, din mortar hidroizolant DURAZIV PM 45 în amestec cu latex DURAZIV DF 45 cu Kauciuc®, în care se va insera plasă de fibră de sticlă, într-un mod similar cu cel folosit la termosisteme.

 
 

COMPONENTELE SISTEMULUI DE HIDROIZOLAȚIE

schema compozitiei hidroizolatiei

Se aplică cu bidineaua un prim strat de mortar hidroizolant.

În cazul suporturilor rigide: beton monolit/ băi cu pereţi de cărămidă sau beton, pivnițe, subsoluri/ bazine de apă potabilă/ fose septice al doilea strat de DURAZIV PM 45 (fără latex) se aplică deasemenea cu bidineaua, perpendicular pe primul strat aplicat, realizând o grosime de cca. 3 mm.

În cazul suporturilor cu vibraţii sau tensiuni: terase şi balcoane/ pereţi de gips-carton/ piscine orice alt suport expus la soare şi intemperii se va prepara o pastă hidroizolantă prin amestecarea unui bidon de latex DURAZIV DF 45 cu Kauciuc® cu un sac de mortar hidroizolant DURAZIV PM 45. Această pastă se aplică cu mistria cu zimţi (piepten) de 6 mm, iar în stratul rezultat se încastrează plasă de fibră de sticlă, urmată de nivelare.

 
Mortar hidroizolant PM45 

DURAZIV PM 45

Mortar hidroizolant, cu conţinut de silicon. Poate fi aplicat cu pensula/ bidineaua sau cu gletiera, pe orice suport mineral (beton, cărămidă, BCA). Pentru aplicare pe suporturi cu tensiuni sau vibraţii (terase, piscine, gips-carton, OSB) necesită flexibilizare cu latexul DURAZIV DF 45 cu Kauciuc®.

 Latex flexibil DF45

DURAZIV DF 45 KAUCIUC®

Latex flexibil destinat flexibilizării mortarului hidroizolant DURAZIV PM 45, rezultând o membrană hidroizolantă flexibilă. La aplicarea pe terase şi la piscine, unde tensiunile sunt mari, pasta hidroizolantă rezultată trebuie armată cu plasă de fibră de sticlă.

 Mortar cu intarire rapida PM47

DURAZIV PM 47

Mortar cu întărire rapidă, pentru reparaţii şi fixări.

 Adeziv semiflexibil pentru piscine AM13

DURAZIV AM 13 Kauciuc®

Adeziv semiflexibil pentru interior şi exterior. Poate fi folosit la plăci absorbante şi gresie porţelanată.

 Adeziv flexibil pentru interior si exterior AM15

DURAZIV AM 15 KAUCIUC®

Adeziv flexibil pentru exterior și interior, cu consum redus. Poate fi folosit la toate tipurile de plăci ceramice, la exterior și interior.

 Adeziv flexibil rapid pentru exterior si interior AM17

DURAZIV AM 17 KAUCIUC®

Adeziv flexibil rapid pentru exterior și interior, cu consum redus. Poate fi folosit la toate tipurile de plăci ceramice, la exterior și interior.

 Adeziv flexibil AM18

DURAZIV AM 18 KAUCIUC®

Adeziv alb flexibil cu timp deschis extins pentru piscine ?i placi de mari dimensiuni.

 Adeziv alb flexibil pentru exterior si interior AM19

DURAZIV AM 19 KAUCIUC®

Adeziv alb extraflexibil pentru exterior și interior, cu consum redus. Poate fi folosit în toate situaţiile atipice, la plăci naturale albe, la suporturi supuse la vibraţii şi tensiuni mari.

 Chit rosturi cu continut de silicon GM59

DURAZIV GM 59

Chit de rosturi cu conţinut de silicon, pentru interior şi exterior.

 Produs Consum Ambalaj
 DURAZIV PM 45  cca. 1,5 kg/m² x mm   sac 25 Kg
 DURAZIV DF 45  Kauciuc®  8l/sac 25 kg PM 45  bidon 8L
 DURAZIV PM 47  cca. 1,5 kg/m² x mm  sac 5/25 Kg
 DURAZIV AM 13 Kauciuc®  3-4 kg/m² piepten 8 mm    sac 25 Kg
 DURAZIV AM 15 Kauciuc®  2-2,5 kg/m²  sac 20 Kg
 DURAZIV AM 17 Kauciuc®  2-2,5 kg/m²  sac 20 Kg
 DURAZIV AM 18    2,5-3 kg/m²  sac 25 Kg
 DURAZIV AM 19 Kauciuc®  2-2,5 kg/m²  sac 20 Kg
 DURAZIV GM 59 cu silicon  0,4-0,7 kg/m²  găleată 2,5-5 Kg  
 Plasă de fibră de sticlă 145 g/m²  1.1 m²/m²  rolă 50 m²