Raze de culoare de la DURAZIV

 

perete colorat duraziv

 

Culoare înseamnă și îndrăzneală. Șapte pași simpli pentru un birou „altfel”.

V-ați săturat de pereții albi, dar încă nu v-ați decis care să fie culorile în care veți vopsi camera sau biroul? Iuliana Cristea, expert DURAZIV în tehnica aplicării, vă arată în câțiva pași simpli cum puteți crea un model inedit, într-un timp foarte scurt.

Grad de dificultate: mediu

Durata: 1 – 2 zile

Materiale necesare:

-  Șmirghel abraziv
-  Amorsă concentrată cu Kauciuc
-  Metru / ruletă
-  Bandă adezivă de hârtie de 0,5-1 cm lăţime
-  Trafalet cu păr scurt
-  Pensulă subțire, pentru retușuri
-  Vopsea superlavabilă cu Kauciuc DURAZIV ColorPRO

 

Pasul 1 – Pregătirea peretelui

Curățați peretele pe care urmează să lucrați cu un șmirghel abraziv pentru a obţine o suprafaţă perfect netedă. Dacă e nevoie, aplicați și un strat de amorsă, aceasta va fixa praful şi va egaliza suprafeţele cu absorbţie diferită. Folosiţi DURAZIV Amorsă concentrată cu Kauciuc.

 

pasul 1 colorare perete duraziv

 

Pasul 2 – Măsurarea

Măsurați cu atenție lungimea și lățimea suprafeței pe care veți lucra. Trasați apoi cele două axe, verticală și orizontală. Vă vor ajuta să vă luați reperele necesare pentru întregul desen.

 

pasul 2 colorare perete duraziv

 

Pasul 3 – Delimitarea spațiior de lucru

Dintr-un colț în altul, pe diagonală, aplicați o bandă adezivă de hârtie. Măsurați cu atenție, apoi împărțiți zona în raze de dimensiuni diferite, luând drept reper centrul peretului. De-o parte și de alta a axei orizontale trebuie să aveți în final câte 17 raze. Pentru a colora și peretele alăturat, tot ce trebuie să faceți este să prelungiți razele, folosindu-vă de banda adezivă.

 

pasul 3 colorare perete duraziv

 

Pasul 4 – Alegerea culorilor

Pentru model, am ales din paletarul Duraziv ColorPRO 14 nuanțe vii de albastru, verde, galben, portocaliu și roz atât din secţiunea Clasic, cât și Selecta. Pentru că modelul conține foarte multe culori, alegeţi o banda de hârtie mai lată care, după dezlipire, va lăsa în urmă linii albe de delimitare, evitând astfel un aspect prea încărcat.

pont colorare

Notați cu un creion codurile de culoare pe fiecare rază. O să vă fie mai ușor să păstraţi ordinea când începeți să colorați.

 

pasul 4 colorare perete duraziv

 

 

Pasul 5 – Aplicarea culorilor

Aplicați culorile cu un trafalet îngust, cu păr scurt, la interval de o culoare pentru a evita sa se amestece. Lăsaţi să se usuce bine primul strat înainte de a reveni cu mâna a doua.

 

pasul 5 colorare perete duraziv

 

 

Pasul 6 – Dezlipirea benzilor

Puteți dezlipi benzile pe măsură ce culorile de pe raze se usucă sau le puteți dezlipi pe toate la finalizarea modelului. Atenţie! Dezlipirea se face încet, din aproape în aproape, pentru a evita exfolierea stratului de vopsea albă de dedesubt.

 

pasul 6 colorare perete duraziv

 

Pasul 7 – Retușarea

Cu o pensulă mică, retușați zonele unde nu ați putut ajunge cu trafaletul (la colțuri, pe margine, pe lângă prize), dar și centrul modelului.

 

pasul 7 colorare perete duraziv