DURAZIV FĂRĂ MIROS VOPSEA ECOLABEL CU KAUCIUCduraziv fara miros

Detalii Produs

Vezi Oferta leroy

  • ZERO COMPUȘI ORGANICI VOLATILI
  • ZERO SUBSTANȚE CANCERIGENE
  • ZERO FORMALDEHIDE
  • ZERO AMONIAC

Ideală pentru renovări ultra-rapide, inclusiv în sezonul rece, datorită formulei fără miros care nu necesită aerisirea spaţiului. Se recomandă pentru spaţii locuite de copii sau persoane cu sensibilitate alergică la nivelul căilor respiratorii, clinici medicale, hoteluri, precum şi pentru clădiri de birouri clasa A (clădiri „verzi“).

calitati si utilizare

CALITATEA AERULUI INTERIOR

Calitatea aerului interior este determinată de concentraţia în aerul interior a poluanţilor chimici (dioxid de carbon, Compuși Organici Volatili, formaldehidă, amoniac, plumb, mercur, carcinogeni etc.), biologici (ex. mucegai), a particulelor de praf  etc. Au fost identificate peste 8000 de posibile surse de poluare pentru spațiile interioare, unele dintre cele mai frecvente  fiind materialele folosite pentru construcţii şi finisaje (ex. vopsea, profile PVC, parchet laminat, mochetă etc.), mobilier (ex. MDF), produse de curăţenie etc. Unii dintre poluanții chimici au fost încadrați chiar în categoria substanțelor cancerigene (carcinogeni).

Ce sunt Compuşii Organici Volatili?

Este vorba despre compuşi chimici care se evaporă uşor şi difuzează astfel în aerul respirat emisii toxice, atât pe parcursul aplicării vopselei, cât şi după uscarea peliculei.

Care sunt riscurile pentru sănătate?

Compuşii organici volatili, formaldehida, amoniacul, carcinogenii (substanţe ce prezintă risc pentru apariţia cancerului) sunt toxice în anumite cantităţi şi în cazul expunerii îndelungate, în special pentru grupuri vulnerabile (copii, bolnavi, persoane alergice etc.). Sunt invocate frecvent dureri de cap, rinite alergice, chiar astm dacă intervin şi alţi factori precum mucega- iul, de exemplu. Formaldehida poate provoca dificultăţi de respirare, lăcrimare excesivă, stare de oboseală şi capacitate minimă de concentrare, în special la copii, iar în cantităţi mai mari poate fi extrem de toxică.

Standarde și certificări privind calitatea aerului interior

Certificări
  • EU ECOLABEL – emisă de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor
  • Standard M1 Scandinavia – Emission Classification of Building Materials
  • Standard AgBB Germania – Committee for Health-related evaluation of Building Products
  • Standard carcinogeni – IARC* clasa 1 şi EU clasa 1 şi 2
    *International Agency for Research on Cancer

 

Ce prevede legislaţia?

Ca și în cazul poluării exterioare, se pune problema respectării unor concentrații admise pentru calitatea aerului interior. Legislația din România prevede o limită de maximum 30 g/l de COV pentru vopsea lavabilă obişnuită, în timp ce normele UE pentru vopsele lavabile etichetate Ecolabel prevăd limita maximă de 15 g/l .

Din păcate, aceste limite se referă doar la nivelul de COV în produsul gata de aplicare şi nu impun măsurarea emisiilor în aerul respirat. Alte țări au adoptat standarde proprii pentru vopselele etichetate ecologic, cu limite mai stricte atât pentru COV, cât și pentru alți compuși chimici – Germania are standardul AgBB (Blue Angel), țările Scandinave – M1, etc.

În ceea ce priveşte conţinutul de formaldehidă, în România nu există încă un standard impus,  nici măcar pentru spaţiile publice (şcoli, spitale, birouri etc.), așa cum este în China, de exemplu,  0,08 mg/mᶟ, în Franţa – 0,03 mg/mᶟ, etc.

PRIMUL SISTEM DE COLORARE ECOLOGIC

Paleta de culori

ALB sau COLORAT?

Relaxează-te, orice alegi e la fel de sigur din cele 126 de culori pastel, cuprinse în cartela DURAZIV FĂRĂ MIROS.

Păreri

Încă nu știi dacă DURAZIV FĂRĂ MIROS
e soluția pentru tine?

Află ce spun consumatorii.

Formula îmbunătăţită a fost deja testată pe un eşantion de 100 de consumatori care au primit mostre de 1L şi au răspuns unui chestionar.

**Conform metodei Sensory Test care măsoară nivelul de miros în aerul din încăpere după aplicarea produsului.