Cum să creezi un efect dinamic cu doar trei dungi de vopsea

 

colaj braduti cu lavabila

 

Pentru a da un suflu proaspăt unui birou, nu e nevoie să colorați toți pereții, mai ales dacă nu sunteți pregătiți pentru o schimbare atât de mare.

Alegeţi un perete, de preferat unul expus direct la lumină naturală, şi trasaţi câteva dungi care se continuă puţin şi pe tavan, creând astfel iluzia unei camere mai înalte.

Iuliana Cristea, expertul DURAZIV în tehnica aplicării, vă propune un proiect simplu realizat chiar în biroul echipei „Casa şi grădina”.

Grad de dificultate: uşor

Durata: maxim o zi

Materiale necesare:

- Șmirghel abraziv
- Ruletă
- Nivelă
- Cutter
- Bandă adezivă de hârtie de 0,5 - 1 cm lățime
- Trafalet cu păr scurt
- Vopsea superlavabilă cu Kauciuc DURAZIV ColorPRO C12-18 pentru fundal 
- Amorsă concentrată cu Kauciuc 

Pasul 1: Folosiți banda adezivă pentru a delimita suprafața pe care veți lucra.  

pont colorare

Înainte să vă apucați de lucru, curățați peretele cu un șmirghel abraziv pentru o suprafaţă perfect netedă și, dacă e nevoie, aplicați și un strat de amorsă pentru a fixa praful și egaliza suprafeţele cu absorbţie diferită.

Pasul 2: Trasați, folosind banda adezivă de hârtie, trei linii verticale. Folosiţi nivela pentru a vă asigura că sunt perfect drepte. Puteţi opta pentru simetrie sau puteţi varia distanţa dintre ele precum şi grosimea lor folosind bandă de hârtie de lăţimi diferite.   De-o parte și de alta a celor trei linii aplicați fâșii de bandă adezivă, astfel încât să creați vizual imaginea unor crengi de brad sau a unor săgeţi. Tăiați capetele fâșiilor cu un cutter.

pasul 2 colorare perete colaj braduti

 

pont colorare

Folosiți ruleta pentru a măsura egal distanţa dintre „ramuri”!

Pasul 3: După ce ați terminat de lipit benzile adezive, colorați peretele cu un strat de vopsea superlavabilă cu Kauciuc DURAZIV ColorPro C12-18. Asigurați-vă că ați acoperit bine suprafața, inclusiv peste benzile de hârtie. Dacă mai e nevoie, aplicați un al doilea strat de vopsea lavabilă.

pasul 3 colorare perete braduti

 

 

Pasul 4: La câteva minute după ce aţi terminat de aplicat vopseaua, începeți să dezlipiți benzile adezive cu multă atenţie. Dacă însă se întâmplă să dezlipiți și vopseaua, corectați modelul cu o pensulă mică.

pasul 4 colorare perete braduti