Imaginație și creativitate în camera copilului preșcolar

 
 
camere prescolari

Copilăria e vârsta la care orice e posibil, la care visăm cu ochii deschişi! Creaţi o atmosferă care să stimuleze imaginaţia copiilor şi folosiţi puterea culorilor!

Primii șapte ani din viața copilului sunt baza educației și creativității lui. Starea mentală și personalitatea sunt influențate şi de culorile din jur, așa că este foarte important să alegeți cu grijă nuanțele cu care sunt vopsiţi pereţii, fie că e vorba de camera lui de acasă sau de la grădiniţă. Nu vă limitați însă la stereotipul albastru – băieți, roz – fetițe, lăsați-vă imaginația să zboare, îndrăzniți să folosiți culori puternice și implicați-vă copiii în renovare.

pont colorare

Alege Duraziv Fără Miros, vopsea superlavabilă cu Kauciuc, prima vopsea lavabilă din România etichetată Eco Label, cu un conținut foarte mic de compuși organici volatili (cu 60% mai puţini COV decât o vopsea obişnuită).

 

4 culori care stimulează creativitatea:

1. Verdele este o culoare versatilă, ea înseamnă tinerețe, energie, vigurozitate, dar e și o culoare care calmează stările de agitație, dacă pereții sunt vopsiți în tonuri calde.

2. Galbenul e culoarea bucuriei, a speranței. Nu degeaba e culoarea soarelui. În prezența ei, creierul secretă o cantitate mai mare de serotonină. De la draperii și până la peretele unde e biroul copilului, nu vă sfiiți să folosiți galben.

Atenție! Nu uitați că este de preferat ca, pentru scris, lumina să vină din partea stângă, pentru copiii dreptaci, respectiv din partea dreaptă, pentru cei stângaci.

3. Portocaliul este o culoare veselă și tonică, energizantă. Mai puţin indicată în zonele de relaxare, poate fi cea mai bună alternativă pentru colțul cu jucării sau întreg spațiul de joacă.

4. Movul, fie că vorbim de nuanţe pale de liliachiu sau de violet cardinal, stimulează activitatea cerebrală. Poţi folosi aceste nuanţe pentru zona de „studiu” a copilului: locul unde învață să deseneze, să modeleze figuri din plastelină sau unde îşi răsfoieşte cărţile de poveşti.

Să nu uităm de culorile care destind și echilibrează, cum este albastrul, o culoare potrivită pentru dormitorul preșcolarului. Încetinește pulsul și scade temperatura, și îl ajută pe micuț să doarmă mai bine, dupa joacă. Alegeți un albastru vibrant, pentru un plus de personalitate, mai ales pentru peretele care este expus direct la lumină naturală.

Idee: poți vopsi un singur perete într-un albastru puternic sau poți alege nuanțe pastelate pentru cadrul patului și ramele ferestrei.

Și așa ajungem la roz, culoarea etalon pentru camera fetițelor. Ea este asociată de specialiști cu sensibilitatea și blândețea, de aceea a devenit culoarea feminității și gingășiei. Câteva accente de roz pe peretele din spatele patului te duc cu gândul la iatacul unei prinţese, dar şi nuanţele mai tari, de fucsia de exemplu, pot fi foarte apreciate.

Idee: poți echilibra culoarea fusia cu nuanțe de gri și bej.

pont colorare

Alege vopsea de calitate, super-lavabilă, cum este DURAZIV ColorPRO cu Kauciuc, pentru a şterge ușor eventualele amprente, urme de creion colorat sau cele lăsate de bicicleta sau rolele sprijinite de perete.

 
camera verde prescolari
 
camera roz prescolari
 
camera albastra prescolari

 

trucuri de designer

 

  • Folosiți șabloane decorative pentru perete - pot fi simetrice şi ordonate, mai mari şi mai mici, dispuse aleatoriu, pot delimita două zone în culori diferite etc.
  • Dacă nu sunteți fani ai culorilor, vopsiți doar tavanul într-o culoare puternică şi decoraţi-l creativ (de exemplu, un cer înstelat)
  • Prindeți panglici colorate de mânerele unei comode albe sau înlocuiţi butonii metalici clasici cu unii coloraţi, chiar cu forme de animale, plante etc.
  • Folosiți butoni magnetici colorați pentru a expune desenele celui mic
  • Folosiți cutii colorate pentru depozitare
  • Pe un perete colorat, folosiţi rame albe pentru fotografii, pentru a focaliza astfel atenţia