3 idei creative pentru un Halloween memorabil

 

colaj bostani colorati de halloween

 

Nu știți ce se poate face cu câțiva dovleci? Nicio grijă, avem câteva soluții creative pentru voi. Îndemânarea și creativitatea sunt cerințe cheie.

Halloween este sărbătorea perfectă dacă vreți să vă testați imaginația și îndemânarea. Nu e nevoie să cheltuiți o avere și nici nu trebuie să petreceți zile întregi cu decorarea casei. Trebuie doar să dați frâu liber creativității, să aveți doi - trei dovleci la îndemână și câteva culori și puteți face niște obiecte de decor minunate. Și, nu uitați, implicați-vă copilul în activitate, sigur o să vă distrați pe cinste!

Puteți alege clasicii dovleci sculptați sau puteți să ieșiţi din tipare și să încercați o variantă mai chic, în care dovlecii pot fi integrați ușor în decorul casei. Noi am ales a doua variantă, iar Iuliana Cristea, expertul DURAZIV în tehnica aplicării, ne-a demonstrat că emailul acrilic, folosit de obicei pentru vopsirea lemnului şi metalului, e potrivit și pentru dovlecii de Halloween.

  

Grad de dificultate: mediu

Durata: 4 – 5 ore

Număr de persoane implicate în proiect: cel puțin două mâini dibace de copil cu sprijin de la două mâini dibace de adult :)

Materiale necesare:

-  3-4 dovleci de dimensiuni potrivite și forme diferite
-  Email acrilic Duraziv Fără Miros (aici vom insera link către produs)
-  pensulă subțire pentru vopsit
-  Bandă adezivă de hârtie de 0,5 - 1 cm lăţime
-  hârtie cerată și cutter

 

Ideea 1 

Poți transforma ușor o tărtăcuță într-o ciupercă. Iată cum: 

  • vopsești baza bostanului cu email acrilic alb DURAZIV Fără Miros
  • decupezi pe o coală de hârtie cerată câteva șabloane în formă de cercuri de diferite dimensiuni
  • așezi hârtia pe pălăria bostanului și colorezi cu email acrilic alb spațiul din interiorul șablonului

 

colaj bostani vopsiti ca ciuperca

 

Ideea 2 

Cum puteți deghiza un dovleac într-o ghindă? Simplu!

  • vopsiți pălăria tărtăcuței cu email acrilic galben;
  • colorați baza în gri pentru a pune în valoare culoarea caldă

 

colaj bostan colorati de halloween

 

Ideea 3 

Puteți da un aer mai sofisticat unui dovleac clasic, asociind culori elegante cu frumoasa lui culoare, portocaliu. Împărțiți suprafața dovleacului, folosindu-vă de banda adezivă, în câteva raze de dimensiuni egale și colorează-le. Noi am folosit alb, gri și verde, voi aveți 17 culori de email acrilic DURAZIV Fără Miros din care puteți alege.

 

colaj bostan vopsiti cu duraziv fara miros

 

 

Dacă vreți să păstrați portocaliul clasic al bostanului, dar totuși să îi dați un look elegant, îi puteți colora doar coada și partea superioră. Sau puteți vopsi doar coada într-o culoare puternică, dacă dovleacul are deja o culoare frumoasă. 

 

colaj bostan vopsiti cu duraziv fara miros pentru halloween

colaj bostan vopsiti de halloween

  

Nu e nevoie să renunțați la portocaliu, odată cu trecerea sărbătorii de Halloween. Fie că e o nuanță vibrantă sau un ton pal, culoarea o să vă aducă un strop de veselie și entuziasm în casă, așa că folosiți-o curajos, accentuând un perete în living sau în bucătărie, folosind DURAZIV ColorPRO.

 

colaj culori portocalii pentru interior